Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ελλάδα μην σκοτώνεις τα παιδιά σου..!


    Έφηβοι, ετών 17.  Καλούμαστε να απαντήσουμε σε ένα από τα πιο σημαντικά  ερωτήματα της ζωής μας και δεν είναι άλλο από αυτό της επιλογής του επαγγέλματος. Τι επάγγελμα θα ακολουθήσουμε λοιπόν; Θα βρούμε αργότερα δουλειά; Έχουν όλα τα επαγγέλματα καλή οικονομική αποκατάσταση; Πρέπει να επιλέξουμε κατεύθυνση στο σχολείο και αργότερα να αποφασίσουμε σε ποια μαθήματα θα εξεταστούμε πανελλαδικά. Γιατί να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία σε μια τόσο μικρή ηλικία; 
   Στόχος των μαθητών του λυκείου είναι η εισαγωγή τους σε ένα πανεπιστήμιο μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων . Οι μαθητές προετοιμάζονται κατά τη διάρκεια των τριών αυτών χρόνων και αισθάνονται πιεσμένοι αλλά και αγχωμένοι όσο πλησιάζει η «μεγάλη στιγμή». Το μέλλον μας όμως είναι τόσο αβέβαιο. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει φοβερές επιπτώσεις. Η ανεργία, που είναι το μείζον πρόβλημα που απασχολεί όλους μας και ιδιαίτερα τους νέους, αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, πολλοί μαθητές δεν επιλέγουν να ασκήσουν ένα επάγγελμα που πραγματικά τους αρέσει αλλά προσπαθούν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε αστυνομικές ή στρατιωτικές σχολές έτσι ώστε να έχουν εξασφαλίσει την επαγγελματική τους αποκατάσταση, αφού ως γνωστόν είναι οι μόνες σχολές που σου προσφέρουν κατευθείαν μια θέση εργασίας. Από την άλλη πλευρά όμως, όσοι επιλέγουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα που τους αρέσει, βλέπουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα αργότερα, αφού δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Η οικονομική κρίση τους αναγκάζει να κλείσουν το πτυχίο τους μέσα σε ένα συρτάρι. Και εδώ τίθεται το ερώτημα «Τι πρέπει να κάνουμε για αυτήν την κατάσταση;»
   Η χώρα μας έχει  λαμπρό πολιτισμό κι όμως παρ’ όλα αυτά διώχνει τα παιδιά της. «Γιατί καταστρέφεις τα όνειρά μας Ελλάδα;» Είναι φοβερά λυπηρό να φεύγουν καθημερινά χιλιάδες νέοι, με εξαιρετικές γνώσεις, με πτυχία, μεταπτυχιακά ακόμα και διδακτορικά για να αναζητήσουν στο εξωτερικό ένα καλύτερο μέλλον επειδή δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε. Με αυτά τα παιδιά θα μπορούσε να εξελιχθεί η Ελλάδα κι όμως μας τα «κλέβουν» οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 
  Εμείς οι έφηβοι, είμαστε το μέλλον αυτής της χώρας! Αν δεν παλέψουμε και δεν αγωνιστούμε εμείς οι ίδιοι για το δικαίωμά μας  σε ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, στην εργασία τότε ποιός θα το κάνει; Είναι καιρός να σηκωθούμε από την οθόνη του υπολογιστή και να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη Ελλάδα!


Ιωάννα Φραγκιουδάκη Β5 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου